A Hyundai és az M-Sport is viheti Tanakot

Értelemszerűen nagy az érdeklődés az utóbbi két WRC-szezon leggyorsabb pilótájára, Ott Tanakra, akinek a hírek szerint nem felhőtlen a viszonya a Toyotával, mivel az autó és a csapat hibái miatt nincs most nagyobb előnye (legutóbb egy győzelmet vettek el tőle az utolsó szakaszon, korábban is érthetetlen problémák miatt vesztett sok pontot) és tavaly is kicsavarták a kezéből a vb-címet. Persze ha idén végül megnyeri, akkor más a helyzet, de ha nem, akkor benne lehet, hogy két év után elhagyhatja a csapatot – igaz, a leggyorsabb autót azért nem egyszerű ott hagyni, de a szerződése lejár és érezheti úgy, hogy váltani kell…

Az M-Sporttal jó a kapcsolata, Malcolm Wilson is szívesen látná, bár valószínűleg nem tudna neki sztárfizetést adni, a cég még mindig nyögi a két évig tartó Ogier-korszakot, most nincs túl sok kapacitásuk sztárpilótára, de azért jelezték, hogy ha Tanak szeretne jönni, akkor megoldják – nem is mondhatnak mást egy ilyen lehetőségre. Most viszont már az is egyértelmű, hogy a Hyundai is beszáll a versenybe: Andrea Adamót nem érdekli, hogy ott van neki Thierry Neuville, plusz a Sordo-Mikkelsen-Loeb trió, azt mondja, hogy ha van esélye megszerezni Tanakot, akkor meg fogja tenni, nem érdekli, hogy mibe kerül.

A Hyundai autója fel tudja venni a versenyt a Toyotával, az idei évben Adamóval már a csapat döntéshozata is javult, vonzó célpont lehet ez Tanak számára. De vajon akar-e váltani?

Related posts